Čizkejk Asorti

28/12/2017
"Sa ovako sočnim voćem, definitivno je jedan od najsvežijih letnjih slatkiša "
Priprema25 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano95
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks i pomešajte ga sa mekanim maslacem. Oblikujte testo. Rasporedite testo u pleh sa ivicama koje se otvaraju.

Stavite pleh na oko 20 minuta u frižider da se kora stegne. Pecite je u ugrejanoj rerni 5-6 minuta. Ostavite koru da se ohladi.

Umutite krem sir mikserom, dodajte kiselu pavlaku, kiselo mleko i šećer u prahu. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Rastvorite želatin u hladnoj vodi, nakon toga ga ugrejte na pari. Sipajte ga u krem, ostavite deo za posipanje voća.

Rasporedite krem preko kore od keksa. Odozgo poređajte komadiće voća.

Prelijte želatinom i ostaivte čizkejk na jedan dan u frižideru da se stegne. Pre serviranja pospite šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar