Italijanski hleb Ćabata

29/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4228
"Aromatična Ćabata sa komplimentima iz italijanske kuhinje "
Priprema35 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 449
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • voda - 650 - 700 ml
  • kvasac - 11 g, suvi
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite u 70 ml tople vode 1 kašičicu kvasca i ostavite 5 minuta. U ostatku vode rastvorite ostatak kvasca zajedno sa šećerom.

Dodajte prvu smesu s kvascem i prosejte brašno. Zatim dodajte drugu smesu sa kvascem. Počnite da mesite testo i na kraju dodajte so. Testo stavite u podmazanu posudu, pokrijte i ostavite da odstoji jedan sat.

Pospite radnu površinu obilno brašnom. Podelite testo na 3-4 dela, oblikujte nekoliko ćabata, posipajući ih brašnom. Ostavite hlepčiće 40 minuta da "odmore".

Zagrejte rernu do 230 stepeni, a na dno stavite posudu sa vrelom vodom. Ćabate poređajte u posudu za pečenje postavljenu papirom i pecite prvo na 230 stepeni 3 minuta, a nakon toga smanjite temperaturu do 200 stepeni. Hleb pecite još 10-15 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar