Pečena jagnjetina na povrću

30/12/2017
"Krta jagnjetina i sočno povrće - odličan povod da okupite celu porodicu za stolom "
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano376
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - batak, rebra
  • šargarepa - 3 komada
  • mladi luk - 6 - 7 struka
  • nana - 1 veza, sveža
  • peršun - 1 veza, svež
  • beli luk - 4 - 5 struk
  • arpadžik - 300 g
  • biber
  • univerzalni začin - začin za jagnjeće meso
  • so
  • biber
  • maslac - 100 g
  • sirće - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite meso i isecite ga na odgovarajuće komade. Potopite ga u hladnu vodu i dodajte sirće.

Ostavite na 3-4 sata da se natopi. Operite ga i osušite. Namažite ih rastopljenim maslacem i začinite.

Sitno isecite mladi luk i beli luk, očišćenu šargarepu. Oljuštite arpadžik. Isecite peršun i nanu.

Stavite povrće na dno odgovarajućeg pelha za pečenje, a odozgo poređajte jagnjeće meso. Sipajte dve šolje vode.

Pokrijte pleh debelim slojem aluminijumske folije i stavite u rernu. Pecite oko 3 sata.

Jelo je gotovo kad se meso lako odvaja od kostiju.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti