Zapečeni kiseli kupus Garnije

30/12/2017
"Kiseli kupus koji izgleda kao gurmanski izazov - probajte zapečeni kiseli kupus Garnije "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano700
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • luk - 1 glavica
  • sos od paradajza - 2 kašičice
  • krompir - 2 - 4 komada, mali
  • kobasica - 250 g dimljena
  • kobasica - 250 g sirova
  • svinjski file - 200 g, dimljen
  • slanina - 200 g
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - zrna po ukusu
  • aleva paprika - 2 - 3 kašičice
  • ljuta aleva paprika - krupnije mlevena
  • so - po ukusu
  • ulje - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte luk i dinstajte ga sa malo soli u ugrejanom ulju na umerenoj vatri. Kupus isecite na tanke trakice i zajedno sa paradajzom, lovorovim listom i alevom paprikom stavite u luk.

2. Kuvajte kratko i sipajte vodu koliko da pokrije sastojke. Posolite i dodajte sirovu kobasicu i cele krompire i kuvajte dok kupus ne omekša i dok voda skoro potpuno ne ispari.

3. Prebacite u glinenu posudu i odozgo poređajte dimljeni file, slaninu i dimljenu kobasicu. Pospite tucanom paprikom.

4. Jelo pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne doibije lepu boju.

Napomena: Krompire možete skuvati posebno i staviti ih na kraju kad stavite da se peče, zato što ako se kuva sa kupusom, postoji mogućnost da naprsne.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar