Novogodišnja torta sa kivijem i jagodom

02/01/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3976
"Savršena novogodišnja torta je ona, koja dopunjuje šampanjac i praznično raspoloženje "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano66
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks za tortu - 1 kutije (vanila i kakao)
  • kivi - 4 komada
  • jagode - 10 komada
  • kisela pavlaka - 400 g
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • šećer - 4 kašike
  • slatko - 1 teglica, po izboru
  • šećerne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipajte pavlaku i šećer, dobro umutite, nakon toga dodajte kiselo mleko.

Sipajte slatko po vašem izboru, moje je od jagoda, i ponovo promešajte, probajte da li je dovoljno slatko, ako nije dodajte šećer.

Isecite jagode i kivi na tanke parčiće i počnite da ređate prvo red keksa od vanile.

Obilno prekrijte smesom, rađajte kivi i jagode i red kakao keksa. Tako ređajte dok ne potrošite keks.

Skroz odozgo ukrasite parčićima kivija i šećernim mrvicama. Ova torta je veoma laganog voćnog ukusa, pogodna za dezert nakon bogate novogodišnje večere.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti