Buketi od mlevenog mesa i prepeličijih jaja u korama za pitu

02/01/2018
"I muškarci vole bukete, uglavnom ovakve, koji mogu biti serviranu uz pivo "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano177
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo začinite mleveno meso solju, biberom i kuminom. Dodajte majoranu i iseckan mladi luk, luk i peršun. Umutite jedno celo jaje i belanca druga dva jajeta (žumanca ostavite za premazivanje) i dodajte u mleveno meso. Lepo promešajte i ostavite na 3 0 minuta u frižideru. Nakon toga dodajte kapar i ponovo promešajte).

Kore za piru isecite na jendake kvadrate. Namažite ih uz pomoć četke umućenim žumancima i ukrstite dva kvadrata.

Prebacite u pleh za mafine, prethodno namazan sa malo ulja. Mokrim rukama oblikujte od mlevenog mesa spljeskane ćuftice i stavite u kore za pitu. U svakoj ćuftici napravite gnezdo, da bi se u njega kasnije razbila prepeličija jaja.

Stavite pleh na niži deo prethodno ugrejane rerne na 180-200 stepeni. Kad je meso skoro gotovo, izvadite pleh i razbijte po jedno prepeličije jaje u svaku ćufticu. Premestite pleh u sredinu rerne i pecite dok jaja ne budu gotova.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti