Božićni panjići sa suvim grožđem i bademima

03/01/2018
"Celu godinu čekamo da probamo čuvene Božićne panjiće sa suvim grožđem i bademima, vredelo je čekanja "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano419
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 ml
  • belanca - 1 komad
  • med - 1 supena kašika
  • šećer - 2 supene kašike
  • so - prstohvat
  • maslac - 40 g
  • sveži kvasac - 10 g
  • brašno - 500 g
  • suvo grožđe - 15 komada (krupnije)
  • bademi - 2 supene kašike, listići
  • šećer u prahu - 3 supene kašike, za posipanje
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • maslac - 30 g, za premazivanje
  • cimet - 2 kašičice
  • šećer - 3 supene kašike za posipanje
  • konjak - 2 supene kašike ili rum (za potapanje suvog grožđa)
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih sastojaka zamesite lepo, glatko testo, namažite uljem, pokrijte i ostavite da nadođe. U čaši pomešajte šećer sa cimetom, potopite suvo grožđe u konjak.

Podelite testo na dva dela, jedan deo razvucite u veliku koru, namažite maslacem i pospite šećerom i cimerom, suvim grožđem i listićima badema.

Uvijte u rolat i isecite na delove debljine oko 5 cm, svaki deo isecite po sredini oštrim nožem i lagano razvucite krajeve spolja. Drugi deo testa oblikujte na isti način.

Gotove panjiće stavite u pleh, obložen papirom za pečenje, na rastojanju jedan od drugog, ostavite da nadođu i nakon toga premažite umućenim žumancem sa malo mleka.

Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju. Kad se ispeku pospite ih šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar