Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Konzervisano letnje jelo

Konzervisano letnje jelo

Konzervisano letnje jelo
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Gotovo letnje jelo, kome je potrebno samo da se ugreje, 1-2 jajeta i neko sa kime ćete ga podeliti!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 2 kg, crvene
  • paradajz - 1 kg
  • luk - 3 - 4 glavice, srednje veličine
  • so
  • šećer - 2 supene kašike
  • ulje - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • beli luk - 3 - 4 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite semenke na paprikama i ispecite ih. Poparite ih u najlon kesi i oljuštite. Očistite luk i isecite ga na kockice-

U odgovarajućoj posudi ugrejte ulje i propržite luk.

Kad dobije lepu braon boju, dodajte alevu papriku i paprike, a na kraju oljušten i sitno iseckan paradajz.

Sipajte 1 šolju vode /ako je potrebno, dodajte još malo/ i kuvajte dok povrće ne omekša i jelo ne ostane na masti.

Začinite solju, dodajte šećer.

Dodajte oljuštene čenove belog luka.

Pripremite suve tegle i napunite ih sa hladnim jelom. Dobro zatvirite i kuvajte 15 minuta.

Gotove tegle čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: