Paelja Valensijana

04/01/2018
"Vreme je za ukusnu paelju, zato smo za vas pripremili aromatičnu paelju Valensijanu "
Priprema35 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno95 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano418
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pile i zeca isecite na komade, a papriku na kockice. Peršun i beli luk sitno iseckajte, a paradajz izrendajte.

Ugrejte maslinovo ulje u velikom tiganju i u njemu propržite piletinu i zečetinu dok se ne zapeče sa svih strana. Kad meso bude gotovo, u njih dodajte papriku, boraniju i grašak, a nakon toga peršun i beli luk.

Kad se sve dobro zaprži dodajte i paradajz. Kad sok rendanog paradajza malo ispari, jelo začinite alevom paprikom, biberom i soli i prelijte sa 2 litre vrele vode.

Tako vri na jakoj vatri oko pet minuta, nakon toga smanjite na srednju temperaturu i kuvajte jelo 40 minuta. Nakon toga dodajte pirinač, prstohvat šafrana, pojačajte vatru i kuvajte još 15 minuta.

Pre serviranja ostavite da odstoji 5-10 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar