Bline sa kiseljakom na saču

Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"I dok se pitate koja je razlika između blina i palačinki, mi ćemo uzeti još jednu "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
  • Ukupno pregledano112
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • brašno - 1/2 šolje /ako je potrebno, dodajte još/
  • so - 1 kašičica
  • kiseljak - 10 - 11 komada
  • voda - 1 šoljica
  • ulje
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa kiselim mlekom. Dodajte vodu, so i sodu bikarbonu.

Dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete gustinu za testa za kolač.

Prodinstajte kiseljak sa 2-3 kašike ulja. Ohladite ga i dodajte testu.

Sač premažite uljem i stavite ga na ringlu /ringla treba da je hladna, kako sač ne bi pukao/.

Ispecite bline na umerenoj vatri.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar