Pečena jaretina sa sitnim lukom i šargarepama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Pečena jaretina sa sitnim lukom i šargarepama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
06/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije12
"Kada je reč o mesu, ne brzajte. Najukusnija mesna jela se obavezno peku na tihoj vatri!"

Potrebni sastojci

  • jareće meso - 3 kg
  • luk - 500 g, mali
  • šargarepa - 300 g
  • nana - sveža
  • so
  • univerzalni začin - za meso
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na odgovarajuće parčiće. Začinite solju, alevom paprikom i začinima. Poređajte meso u odgovarajuću posudu za pečenje.

Oljuštite mali luk i dodajte ga u meso, ali ga ne secite. Očistite šargarepe i isecite ih na krugove. Stavite i njih u meso. Ugurajte grančice sveže nane. Nalijte oko 2 šolje vode.

Uvijte posudu za pečenje čvrsto debelom folijom.

Pecite jareće meso na tihoj vatri oko 3 sata. Ako se jelo peče u rerni na drva - ukus je prosto neodoljiv.

Meso je gotovo kada se odvaja slobodno od kostiju.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: