bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Voćni čizkejk sa želatinom

Voćni čizkejk sa želatinom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Voćni čizkejk sa želatinom1 / 4
06/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
"Vidite ga kako izgleda! Ko može da odoli sličnoj đakoniji?"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje, čajni
  • maslac - 50 - 60 g
  • cimet - 1/3 kašičice
  • rikota - 400 - 500 g ili sitan sir
  • sveže mleko - 100 ml
  • šećer - 200 g
  • pavlaka - 200 ml, slatka
  • sok - 150 ml, od pomorandže
  • želatin - 4 - 5 kesica + 2 za gronji želatin
  • sok - 250 ml, sveže ceđen od pomorandže ili limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks na mrvice i razmesite ga sa istopljenim maslacem i cimetom. Rasporedite po dnu posude sa zidovima koji se skidaju, dok dobro pritiskate.

Umutite sir sa šećerom i svežim mlekom u glatku smesu. Postepeno dodajte sok uz neprestano mešanje. Na kraju promešajte pažljivo sa prethodno umućenom pavlakom.

Četiri do pet kesica želatina se natope u vodi na 20-30 minuta, nakon čega se rastope i ostavlja se da se smesa ohladi. Pažljivo se umuti u krem. Cela smesa se sipa preko kore u posudi i ostavlja se da se stegne 3 sata u frižideru.

250 ml sveže ceđenog soka od pomorandže ili limuna se zagreva blago na ringli i u njemu se promešaju 2 kesice prethodno natopljenog želatina. Sok ne treba da vri. Ova smesa se sipa preko stegnutog čizkejka i ponovo se ostavlja 2-3 sata u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: