Garnirane pogače sa mlevenim mesom i gaudom

07/01/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Toliko su tople i meke ove pogače, da odmah zaboravljamo na dijete i pohlepno ih napadamo "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano560
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i oformite udubljenje. Sipajte kvasac, dodajte i šečer, so i ulje.

Dodajte postepeno mlaku vodu i promešajte sastojke. Nalijte neophodnu količinu vode, dok se ne dobije elastično testo koje vam se ne lepi po rukama.

Oblikujte testo u loptu i pokrijte ga najlon folijom. Ostavite ga na toplom, da udvostruči obim i naraste.

Podelite testo na 4 lopte. Razvijte lopte u pogače.

Namažite svaki pogaču mlevenim mesom, a odozgo naređajte parčiće paprike.

Poređajte pogače u posudu za pečenje postavaljenu papirom i ispecite u zagrejanoj rerni do 200 stepeni.

Pre nego što pogače budu gotove, pospite obilno narendanom gaudom i dopecite.

Gotove pogače pospite svežim peršunom pre nego što poslužite.

Konzumirajte tople.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti