Punjena ćurka sa kupusom iz rerne

11/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Ova ćurka je ispunila san svake ćurke - da se nađe u pikantnom društvu i na toplom mestu "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano382
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom desmice13
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ćurka - 1 komad
  • kiseli kupus - 800 g
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 150 g
  • nana - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ćurku dobro operite, a pre toga uklonite iznutrice. U tiganj sipajte ulje i dodajte sitno iseckan luk.

Iznutrice koje ste izvadili iseckajte na kockice i dodajte luku, zajedno sa pirinčem, a takođe i začine - nanu, biber i so.

Dinstajte sve dok pirinač ne bude staklast.

Dobijenim nadevom napunite ćurku, pa zašijte čvrstim koncem. Iseckajte kiseli kupus i stavite ga u tepsiju.

U sredinu tepsije stavite ćurku i pecite u rerni, tako da prvo ukljućite rernu na najjaču temperaturu, a zatim smanjite na slabu temperaturu, dok jelo ne bude skroz gotovo.

Dok se peče, ćurku treba okrenuti 2 puta, kako bi se svuda ravnomerno ispekla.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar