Prženo pile sa belim lukom i belim vinom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
12/01/2018
"Želimo nešto toliko ukusno da nam garnir i ne padne na pamet i.. eto, našli smo "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano904
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • vino - 1 šolja, belo
  • ulje - 3/4 šolje
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 4 čena
  • aleva aprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 komad
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pile isecite na 4 dela, operite ga, istrljajte ga solju, biberom, alevom paprikom i ispresovanim čenovima belog luka.

Ostavite ga tako pola sata, da bi upilo so i pržite ga u zagrejanom ulju dok ne porumeni.

Dodajte sitno iseckan luk i peršun.

Kada omekša, prelijte ga vinom, dodajte lovorov list i kuvajte na tihoj vatri, dok ne ostane samo ulje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar