Pečeno jelo sa pečenim paprikama, kozjim sirom i kačkavaljem

13/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Pravo kulinarsko remek - delo, koje obavezno treba da probate, naravno, sa vinom "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano149
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • crvene paprike - 10 komada, velike
  • brašno - za valjanje
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kačkavalj - 100 g, rendan
  • kozji sir - 100 g
  • kisela pavlaka - 3 kašike
  • peršun - 1 veza, svež
  • biber
  • so
  • kačkavalj - 100 g, za posipanje odozgo
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike isepcite na grilu ili u rerni i oljuštite ih. Za to vreme sspremite preliv, tako đto prvo umutite jaja u činiji i dodate rendan kačkavalj i izmrvljen sir.

Dodajte kiselu pavlaku i posipajte biber i so. Dobro promešajte. Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Uzmite činiju ili tepsiju. Uvaljajte paprike u brašno i poređajte na dno posude. Preko prelijte pola preliva. Poređajte i drugi red paprika uvaljanih u brašno, pa ponovo prelijte i preostali sos.

Pecite jelo u zagrejanoj rerni, dok se ne stegne, pa zatim posipajte rendan kačkavalj i vratite da se peče još malo, dok ne uhvati hrskavu koricu. Poslužite jelo dok je toplo.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti