Pita sa šarenom solju i majonezom

14/01/2018
"Omiljeni ukus, poznati miris - ne možete da im odolite "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano76
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • majonez - 200 g
  • kravlji sir - 700 g
  • šarena so - 1 kašičica
  • jaja - 4 komada
  • gazirana voda - 2 šolje
  • ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U prethodno namazan pleh ređamo dva sloja kora, jedan sloj izmrvljenog sira i sipamo malo šarene soli i tako ređamo dok ne potrošimo kore.

Nakon toga pitu isečemo na komade. Ako su manji, mislim da je bolje.

Umutitemo jaja i majonez i nakong toga dodajemo gaziranu vodu. Tom smesom prelivamo pitu tako da svuda upije, tj. da svuda pokvasi sve kore. Čak možemo ostaviti 2-3 minuta da upije pre nego što stavimo da se peče, da bi upila tečnost.

Pečemo na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni. Kad se ispeče, isključimo rernu i ostavljamo pitu unutra dok se rerna hladi (ako se izvadi i poprska vodom i uvije, bude kao nepečena).

Ne dodajemo mast.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti