Pileća janija sa lukom

Tanja Radmanovac
Tanja Radmanovac
Početnik
14/01/2018
"Obećavamo da će biti veoma ukusna, a vi imajte poverenja, pa proverite sami "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano810
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i paprike očistite i sitno iseckajte.

Pileće meso isecite na komade, a ako koristite batake, podelite ih na gornji i donji deo.

Stavite brašno u činiju i uvaljajte svako parče.

Zagrejte maslinovo ulje u širokoj i dubokoj šerpi i stavite meso unutra da se prži, dok ne dobije zlatnu boju.

Sklonite mesi, stavite ga u činiju sa ubrusom, da se masnoća ocedu i stavite u šerpu luk, papriku i rendanu šargarepu.

Neka se prži dok ne dobije zlatkastu boju, pa dodajte paradajz pire, promešajte i sipajte paradajz. Prodinstajte 5 minuta, pa dodajte bujon, vratite pileće meso, dodajte lovorov list i začine po želji.

Poklopite šerpu sa janijom i neka se sve krčka oko 20 minuta na umerenoj temperaturi dok pola tečnosti ne ispari.

Na kraju dodajte sitno iseckan peršun i isitnjen beli luk.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar