Ražani hleb sa semenom maka

16/01/2018
"Miris koji će vas vratiti u vreme, kada je sve bilo ukusnije i pravo "
Priprema35 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno75 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano202
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ražano brašno - 500 g
  • belo brašno - 200 g, pšenično
  • suvi kvasac - 1/2 kesice
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • mlaka voda - 600 ml
  • mak - seme
  • seme bundeve - ili druge semenke za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo dve vrste brašna i so u velikoj posudi.

U posebnoj posudi pomešamo mlaku vodu sa kvascem i šećerom, da se aktivira.
Sačekamo malo i počinjemo da mešamo sve sastojke.

Gotovo testo stavljamo u rernu na 50 stepeni da nadođe, pokriveno krpom.

Nakon toga još jednom premesimo i premestimo u pleh, prethodno namazan maslinovim uljem, ostavljamo da nadođe još jednom.

Pečemo na 200 stepeni 40 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti