bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Čili»Čili kon Karne

Čili kon Karne

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
531373290
Čili kon Karne
Fotografije: Martina G. Mladenova
1 / 9
16/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Probajte i videćete zašto svi o ovom jelu pričaju sa tolikom strašću!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 300 g
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paprike - 1 komad, zelena
  • ljuta paprika - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • pasulj - 250 g, crveni ili mešavina nekoliko vrsta
  • kukuruz - 125 g, iz konzerve, oceđen
  • paradajz - 500 ml, sos
  • vino - 60 ml, crveno
  • so
  • biber - po želji
  • kari - 1/2 kašičice
  • kumin - oko 1 kašičica
  • čili - 1/2 kašičice, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Crni, beli luk i paprike sitno iseckajte i propržite ih u dubokoj posudi. Dodajte mleveno meso, kumin i promešajte, dok se sve ne proprži, a onda dodajte pasulj i sos od paradajza.

Sipajte vino i malo vruće vode, poklopite i neka se dinsta oko 15 minuta. Po želji, možete dodati Tabasko sos. Sledi i dodavanje kukuruza, pa zatim dinstajte još 5 minuta ili dok pasulj u potpunosti ne omekša. Na kraju, Čili kon Karne sklonite sa vatre i posipajte ga seckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: