Posna pogača Ruža

18/01/2018
"Uz našu pomoć, uopšte nije teško da postite, i da se hranite ukusno u isto vreme"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano750
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 800 g
  • kvasac - 1 kockica
  • so - 1 supena kašika, ravna
  • šećer - 1 supena kašika
  • sirće - 1 supena kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • šećerni sirup - za premazivanje
  • sirće - 1 supena kašika
  • voda - oko 400 ml, mlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac sa mlakom vodom, dodajte šećer i supenu kašiku brašna.

Prosejte brašno, napravite udubljenje, sipajte kvasac. Dodajte ostale sastojke. Postepeno sipajte vodu i zamesite meko testo, testo treba da se odvaja od posude.

Ostavite testo da nadođe.

Gotovo testo podelite na lopte i razvucite na fitilje. Oblikujte cvet, poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje ili pecite u plehu sa dnom koje se ne lepi.

Namažite pogčau šećernim prelivom i pecite u rerni na 200 stepeni, dok ne dobije zlatnu boju.

Gotovu pogaču naprskajte sa malo vode i uvijte čistom krpom dok ne omekša.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar