Neodoljivo hrskavi krompirići sa parmezanom

19/01/2018
"Pivo ima novog najboljeg druga - ove neodoljivo hrskave krompire sa parmezanom "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano314
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • parmezan - 100 g
  • biber
  • so
  • aleva paprika - 1 supena kašika, dimljena
  • prezle - 50 g
  • kajenski biber - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • masalc - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite krompire, ako su mladi, ostavite ih sa ljuškom, ali ih lepo operite tekućom vodom.

Isecite krompire na srednje tanke komade, kao za pomfrit.

Pripremite širok i ravan pleh, stavite papir za pečenej.

Osušite krompire i staivte ih u pleh. Pospite ih prezlom, začinima i rendanim parmezanom.

Promešajte, tako da se svi začine. Odozgo prelijte malsacem.

Stavite ih u ugrejanu rernu na 180 stepeni 40 minuta.

Izvadie ih, skinite papir i servirajte.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar