Preliveni kolač

Preliveni kolač
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
19/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
"Čokoladni kolač, preliven sirupom od vanile i premazan slatkom od višanja - Jedinstvena i dobra kombinacija!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte suve sastojke u posudu - brašno, sodu, prašak za pecivo i kakao.

U drugoj posdi umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Pomešajte suve i tečne sastojke, u isto vreme mutite i postepeno dodajte mleko.

Okrugao kalup namažite i pospite brašnom, i u njega sipajte smesu za kolač.

Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40 minuta, ili proverite čačkalicom za zube.

Kad bude gotov, izvadite iz reren i isecite na komade po želji. Ostavite da se ohladi.

Napravite šećerni sirup tako što ugrejete vodu i u njoj rastvorite šećer, ostavite na rerni na vri, mešajte dok ne dobijete sirup.

Dok je još topao sirup, prelijte hladan kolač i ostavite na hladnom mestu minimum 6 sati, da upije sirup.

Pre serviranja, površinu kolača namažite slatkom od višanja, dobijate jedinstvenu i dobru kombinaciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: