Praznična uskršnja torta

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k442
Praznična uskršnja torta
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
22/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
14
"Bliži se Uskrs, zato već sada možemo da uživamo u ovoj odličnoj torti!"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • rum - 2 kašičice
  • orasi - 1 šolja, iseckani
  • kakao - 2 - 3 supene kašike
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • za fil
  • puding - 1 kesica, dr. Oetker
  • pavlaka - 1 paket, suva
  • sveže mleko - hladni
  • tečna čokolada
  • za ukras
  • čokolada - izrendana
  • bademi - listići
  • šećerni cverići
  • čokoladna jaja
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijte jaja i umutite ih zajedno sa šećerom na penu. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kiselo mleko. Pomešajte ostale sastojke i dodajte ih u smesu. Pažljivo mešajte dok ne dobijete glatko testo za kolač.

Ispecite jednu koru. Ostavite je da se ohladi i isecite horizntalno, da se dobiju dve kore. Oblikujte sa strane, tako što nožem isećete neravnine.

Napravite puding i pavlaku prema uputstvu na pakovajnu. Namažite prvu koru filom. Pospite tečnom čokoladom.

Stavite komadiće isečaka od kore. Namažite pavlakom. Stavite drugu koru. Ponovo pokrijte pavlakom.

Čokoladnu tortu ukrasite rendanom čokoladom i listićima badema.

Dekorišite čokoladnim jajima i šećernim cvetićima.

Praznična uskršnja torta je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: