bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Apetitna piletina sa graškom i krompirom

Apetitna piletina sa graškom i krompirom

Apetitna piletina sa graškom i krompirom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
22/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije5
"Dobri kuvari znaju kako da najobičnije jelo pretvore u praznik za čula"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite piletinu na porcije, ako koristite batake, odvojite batak i karabatak. Sipajte maslinovo ulje u čašu, stavite biber, so i alevu papriku i promešajte. Ovom smesom lepo namažite meso.

Očistite povrće, luk isecite na polumesec, a krompir na krupne komade. Uzmite pleh i stavite komade piletine, dodajte luk, krompiri i sipajte bujon.

Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite meso 45 minuta. Ja sam koristila gotov, kuvan grašak iz konzerve, ako imate svež grašak, prethodno ga skuvajte.

Izvadite pleh sa piletinom, stavite grašak, pospite čubrom i promešajte. Oljuštite beli luk i sitno iseckajte čenove, dodajte ih u pleh.

Isecite dva paradajza na kružiće i stavite ih odozgo, ja sam imala čeri paradajz, koji sam isekla na dva dela. Staivte pleh ponovo u rernu na 15 minuta na 180 stepeni. Na kraju pospite mirođijom ili peršunom po ukusu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: