Patlidžani punjeni mlevenim mesom

26/01/2018
"Postoji mnogo recepata za punjene patlidžane, ali ovaj nam je omiljeni! Probajte i razumećete zašto!"
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano854
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite patlidžan i prepolovite ga. Po želji možete sačuvati drške, da bi izgled bio više estetski prilikom serviranja.

Posolite ih i ostavite 20 minuta da se ocedi gorka voda. Očistite luk i sitno ga isecite. Stavite maslinovo ulje u pleh i pržite luk dok ne omekša.

Operite patlidžan, osušite i izvadite unutrašnjost u sredini, ostavite ivice i krajeve cele.

Stavite ih u pleh, obložen papirom za pečenje, pospite ih sa malo maslinovog ulja i stavite u rernu. Pecite ih dok ne dobiju zlatnu boju, periodično ih okrećite sa druge strane.

Po želji ih možete ispržiti, ali onda upijuju mnogo masti.
Unutrašnji deo patlidžana sitno isecite i dodajte u tiganj sa lukom. Promešajte i pržite ok o5 minuta.

Dodajte mleveno meso, izdrobite fa, promešajte i ostavite da se pržite nekoliko minuta. Na kraju dodajte 200 g paradajza iz konzerve, stavite malo šećera, soli, bibera i majčinu dušicu. Promešajte i dinsajte dok ne ispari tečnost.

Pečeni patlidžan izvadite iz rerne, skinie papir za pečenje i ponovi ih stavite u pleh, u svaku polovinu stavite nadev i preko svakog stavite krišku paradajza.

Preostali paradajz iz konzerve sipajte oko patlidžana, pospite sa malo šećera a ubije kiselinu, isecie čen belog luka, i stavite ga u paradazj.

Stavite u rernu i pecite punjene patlidžane na 180 stepeni oko 20 minuta.
Na kraju servirajte posute svežim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar