Veoma čokoladna torta

25/01/2018
"Čokoladna, još više čokoladna, veoma čokoladna torta za obožavaoce slatkog "
Priprema40 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano281
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za kore su vam potrebna dva kalupa istog prečnika - 24, 26 cm. Prosejte suve sasojke u posudu. Jaja umutite sa uljem i mlekom. Sipajte ovu smesu u suve sastojke, dodajte vodu i mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete homogenu smesu.

Namažite kalupe sa malo ulja i rasporedite dobijenu smesu u dva kalupa. Pecite na 180 stepeni 35 minuta, proverite čačkalicom za zube, izvadite, stavite na metalnu rešetku i ostavite da se ohladi. Za fil u posudi umutite maslac sa šećerom u prahu i kakaom.

Stavite vanilu, tečnu čokoladu i mleko. Mutite dok ne dobijete fil. Stavite jednu koru na tanjir, namažite slatkom od trešanja, stavite polovinu fila, pokrijte drugom korom, namažite preostalim slatkom i namažite preostalim filom, pokrijte i ivice.

Ostavite u frižideru da se stegne. Izvadite i pospite čokoladnim mrvicama i ukrasite šlagom i voćem.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar