bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Praznična svinjetina sa hrskavom koricom

Praznična svinjetina sa hrskavom koricom

Praznična svinjetina sa hrskavom koricom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
26/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
"Uvek će se naći povodi da pojedemo ovaj ukusan svinjski file sa hrskavom koricom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oblikujte file na 4 mala - svaki po 150 g. Od dobijenih parčića napravite šnicle.

Pažljivo ih izlupajte, nemojte da ih kidate /iznutra ka spolja/.

Svaki file namažite pestom i pospite krupnije izrendanim kačkavaljem. Svaki file uvijte u rolat.

Sitno isecite peršun, mirođiju, mladi luk i rukolu.

Razbijte jaja, dodajte prezle, oljušten i izrendan krompir i zelene začine. Začinite solju.

Promešajte i nanesite tanku koricu preko gornjeg dela rolata.

Ugrejte ulje u fritezi ili u doboljno dubokoj posudi, u kojoj mast može da pokrije file.

Ispržite ga u ugrejanoj masti sa koricom na gore, oko 3-4 minuta.

Poređajte ih na ubrus, da se ocedi mast, nakon toga ih poređajte u pleh za pečenje.

Pecite ih u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Skuvajte pirinač u vodu. Ocedite ga, začinite solju, belim biberom i dodajte 50 g maslaca. Promešajte.

Ugrejte preostali maslac i dinstajte povrće oko 10 minuta. Začinite solju.

Rastvorite teleći bujon sa 2 šolje vode. Dodajte maslac i ugrejte dok ne provri.

Pomešajte brašno sa malo vode i tom kašicom zgusnite sos.

Filee servirajte tako što ih isečete i prelijete sosom, a dodatak napravite od pirinča i povrća.

Srećan praznik!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: