Pogačice od lisnatog testa sa slatkim lukom i sirom

27/01/2018
"Fenomenalno ukusne pogačice od lisnatog testa sa buđavim sirom, nećemo propustiti da ih probamo "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano129
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500 g
  • luk - 4 glavice
  • med - 2 supene kašike
  • balsamiko - 1 supena kašika
  • majčina dušica - 1 struk
  • biber - 3 g
  • so - 5 g
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • buđavi sir - 100 g
  • žumanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i isecite ga na polumesec. Stavite tiganj na vatru, sipajte maslinovo ulje i ugrejte. Stavite luk i pržite, periodično mešajte. Kad dobije zlatnu boju, sipajte balsamiko, ostavite da ispari, dodajte med, so, biber i majčinu dušicu.

Promešajte i kuvajte nekoliko minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Razvucite lisnato testo i isecite ga na kvadrate večičine ivica oko 10 cm.

U pleh, u kome ćete peći, stavite papir za pečenje, poređajte kvadrate u njega na malom rastojanju između. Uzmite viljušku i napravite nekoliko rupica u sredini kvadrata, prilikom pečenja to će pomoći da se podignu samo ivice i oblikovaće se malo udubljenje.

Ugrejte rernu na 200 stepeni. Stavite po kašičivu luka u sredinu i stavite malo buđavog sira preko svakog. Umutite žumance i namažite ivce kvadrata.

Stavite pleh u rernu i pecite dok ne dobiju zlatnu boju, oko 15 minuta, u zavisnosti od rerne. Pre serviranja ih stavite na metalnu rešetku da se ohlade.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti