Lisnato testo sa pomorandžom

29/01/2018
"Tradicija nalaže da se svako ukusno jelo završava još ukusnijim desertom "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano225
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500 g, hladno
  • za krem
  • brašno - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 600 ml
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 50 g
  • šećer - 1/2 šolje
  • vanila - 1 komad
  • pomorandže - 2 komada
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Lagano razvijte lisnato testo u okrugao oblik, tako da bude veće od prečnika kalupa u kome ćete peći. Malacem namažite kalup, sa ivicama koje se skidaju. Stavite testo tako da pokrije dno i ivice kalupa. Viljuškom izbušite na nekoliko mesta po dnu, tako se prilikom pečenja neće podići.

Odozgo stavite papir za pečenje, dodajte zrna pasulja za težinu i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni 7 minuta, dok ne dobije zlatkastu boju. Izvadite, skinite papri i ostavite da se potpuno ohladi.

Napravite krem tako što u posudi umutite jaja se šećerom, dodate mleko, brašno i vanilu. Aromatizuje sokom od jedne pomorandže i sipajte smesu u teflonsku šerpu ili u kaserolu. Ugrejte smesu na vatri i ostavite da provri, stavite malsac i počnite da mešate neprestano dok ne dobijete gust krem.

Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Sipajte krem u kalup. Ostavite ga da se stegne, nakon toga skinite obruč i ukrasite komadima pomorandže i pospite šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti