Varivo sa teletinom i povrćem

11/02/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Dok je još toplo i sa kriškom hleba..."
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano414
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g
  • krompir - 5 - 6 komada
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • boranija - 150 g
  • celer - 1 parče
  • peršun - 5 struka
  • so
  • biber
  • sok od limuna
  • ulje - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite teleće meso, iseckajte na kockice, posipajte ga biberom i prelijte sa 2 l vode. Neka se kuva 30 minuta, pa ozvadite meso i procedite bujon.

Stavite da ponovo provri, pa dodajte očišćeno i iseckano povrće, bez paradajza.

Zatim dodajte meso, so, ulje, sipajte vodu, ako je neophodno, pa kuvajte dok se povrće i meso u potpunosti ne skuvaju.

Kada se sve skuva, dodajte narendan paradajz i iseckan svež peršun. Kuvajte još nekoliko minuta. Poslužite sa mlevenim biberom i sokom od limuna.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar