bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Pečeni Zec»Pečeni zec sa nadevom od krompira u rerni

Pečeni zec sa nadevom od krompira u rerni

PlamenPlamen
Početnik
213
Pečeni zec sa nadevom od krompira u rerni
Fotografije: Plamen
1 / 2
11/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
8
"Ko se bude zadržao u šumi u lovu, sačuvaćemo mu hranu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pržite skuvane i sitno isečene iznutrice, sa iseckanim lukom i opranim pirinčem, dok pirinač ne postane providan. Dobijenom smesom napunite zeca i nakon toga ga ušijte.

U duboki pleh sipajte pivo/vino i vodu, pažljivo stavite zeca, sipajte krompir, isečen na kockice i posoljen.

Pleh pokrijte folijom i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 1 sat, nakon toga smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite još oko 2 sata, nakon toga isključite rernu, skinite foliju i ostavite pleh unutra.

Kad se ohladi, izvadite pleh i pospite iseckanim peršunom.

Servirajte dok je toplo, preporučuje se belo, hladno i suvo vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: