Krompir punjen viršlama, lukom i maslinama

13/02/2018
"Priprema se toliko jednostavno, sa sastojcima koje ćete naći u svakom frižideru "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano242
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir sa korom, u vreloj posoljenoj vodi, da bude polugotov. Nakon toga ostavite da se ohladi, isecite malo od svakog krompira kao poklopac, izvadite unutrašnjost i dodajte je kasnije u nadev.

Luk isecite na polumesec, masline sitno, viršlu na kockice. Sve sastojke dinstajte u malo masti i začinite. Kad nadev bude gotov, u njega dodajte unutrašnjost krompira.

Na dno svakog krompira stavite malo maslaca, posolite, stavite nadev, stavite još malo maslaca, zatvorite poklopcem, uvijte u foliju. Tako uradite sa svim krompirima.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Nakon toga skinite foliju, takođe i poklopac, pospite kačkavaljam i pecite još 5 minuta.

Odozgo pospite perima mladog luka.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti