Presovane svinjske uši

19/02/2018
"Da li je neko rekao Živeli za odlično meze ili nam se učinilo "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano224
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • uši - 1 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • mladi luk - 4 - 5 komada
  • đumbir - 5 - 6 cm
  • soja sos - 2 supene kaške
  • šećer - 2 kašičice
  • biber - u zrnu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene i dobro oprane uši isecite na pola. Stavite u ekspres lonac. Dodajte šargarepu isečenu na krugove, mladi luk na po tri komada, glavicu luka, krupnije isečenu, đumbir na po 1 cm.

Dodajte soja sos, šećer, biber, so. Kuvajte 30-4 minuta. Kad ih izvadite, stavite ih u posudu, ne mnogo veliku. Prelijte vodom u kojoj ste kuvali.

Pritisnite odozgo i stavite nešto teško /ja sam stavila 2 paketa brašna/.

Ostavite u frižideru da se stegnu, tj. sa se želiraju, nakon toga se mogu konzumirati.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar