Rolat Stefani sa mocarelom i mlečnim sosom

20/02/2018
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Sočan i mirisan - rolat Stefani, čiji će Vas ukus dugo sećati na lepe trenutke "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano99
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno skuvati jaja, i posebno u malo vode i šargarepu, prethodno nasečenu na četiri trake, po dužini.

Začiniti mleveno meso svim izbrojanim začinima, dobro umesiti rukama i dodati mocarelu, koja je prethodno zgnječena, pa je nakon toga umesiti sa mlevenim mesom. Dodati i jaje, pa ponovo sve lepo umesiti, da smesa postane homogena.

Na radnu površinu staviti dugačko parče alu-folije i namazati ga uljem. Preko njega rasporediti mleveno meso u obliku pravougaonika.

Na jednom kraju pravougaonika po dužini ređati jaja u niz, a oko njih sa jedne strane ređati trake kiselih krastavčića, a sa druge - trake šargarepe.

Pažljivo uviti u rolat pomoću folije, ali foliju ne uvijati u rolat, već je vući tako da ostane odozgo, da se njome uvije rolat na kraju i postavi u tavu.

Peći na 180 stepeni oko 40 minuta, uz povremeno proveravanje da se ne prepeče i postane suvo. Na kraju pečenja otvoriti gornji deo folije i ostaviti rolat da porumeni.

Sos pripremiti na sledeći način: na teflonskom tiganju zagrejati ulje, pa uz neprestano mešanje dodati i brašno. Nakon približno jednog minuta naliti i mleko i mešati dok se smesa ne postane jednorodna.

Posoliti, pobiberiti i dodati topljeni sir, ponovo mešati dok se sos ne homogenizuje, pa ga skloniti sa vatre.

Servirati komade rolata prelivene sosom i sa garnirungom po želji.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti