Tiganjice od pirinča sa brokolijem

20/02/2018
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Tako će Vam se usladiti da ćete odmah napraviti još jednu turu "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano499
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja, skuvan
  • brokoli - 1 šolja
  • jaja - 1 kom.
  • kukuruzno brašno - 3 kašike
  • so - po ukusu
  • biber
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač skuvati u posoljenoj vodi i dobro ga procediti. Ostaviti ga da se ohladi.

U međuvremenu blanširati brokoli 3-4 minuta, izvaditi ga i odmah oprati hladnom vodom, da bi se sačuvala zelena boja. Naseći ga sitno nožem, pa odozgo izgnječiti viljuškom.

U posudi sjedniti pirinač, brokoli, jaje, kukuruzno brašno, so i biber. Mešati dok se ne dobije gusta kaša.

Na tiganju zagrejati ulje, pa kašikom uzimati od smese i sipati u tiganj. Pržiti sa obe strane, dok tiganjice ne dobiju zlatastu boju.

Postavljati ih na salvete da upiju masnoću, pa ih servirati. Vrlo su ukusne, i mogu da se jedu i kao meze uz čašu vina :)
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar