Način pripreme
Napravite udubljenje od brašna i tvrde pšenice. Razbijte jaja unutra i zamesite testo. Uvijte testo u streč foliju i ostavite ga na 30 minuta u frižider.
Napravite nadev tako što oljuštie bundevu, isečete je na kockice i zapržite u malo ulja. Sipajte vodu, koliko da je pokrije, stavite prstohvat soli i kuvajte dok ne bude gotovo. Sačekajte da se ohladi i izgnječite viljuškom.
U suvom tiganju ispecite orahe. Sačekajte da se ohlade i sitno ih iseckajte.
Isecite pršutu na tanke trakice i pržite u malo maslinovog ulja. Pomešajte bundevu sa rikotom, orasima i pršutom. Dobro promešajte. Stavite prstohvat soli i prstohvat bibera.
Izvadite testo iz frižidera i podelite ga na tri lopte. Svaku provucite kroz mašinu za pastu do trećeg stepena. Isecite listove na dva dela. Jedan deo stavite u kalup za raviole. Dobro pritisnite prstima svaku rupu i napunite je nadevo. Poklopite drugim listom i isecite ivice. Kuvajte raviole u toploj, posoljenoj vodi 4-5 minuta.
Za sos oljuštite tikvicu i isecite je na kockice. U šerpu stavite mleko na vatru i sačekajte da provri. Stavite prsohvat soli, tikvicu i čeri paradajz, isčen po sredini.
Kuvajte oko 20 minuta ili dok tikvica ne bude gotova. Skinite ljusku sa paradajza i ispasirajte ga. Vratite na vatru i dodajte origano i bosiljak. Ostavite 5 minuta da se krčka i sključite.
Raviole servirajte sa sosem, čeri paradajzom, listićima parmezana i perima belog luka.