Krompir paprikaš sa teletinom iz tegle

Krompir paprikaš sa teletinom iz tegle
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
14/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
"Ko je stavio krtu teletinu u teglu, za tren oka može da pripremi i ovaj božanstveni paprikaš"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 - 7 komada srednje veličine
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crni
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • maslac - 30 - 40 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • peršun - 3 - 4 struka
  • teleće meso - 1/2 tegle
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite, operite i isecite na kockice. Luk i peršun sitno iseckajte, a šagarepu izrendajte.

U šerpi ugrejte maslac i ulje, i u njima dinstajte luk, šargarepu i krompir. Kad se izdinsta, dodajte začine po ukusu i sitno iseckano meso.

Mešajte tako nekoliko minuta i prelijte vrelom vodom, koliko da sve pokrije.

Kuvajte oko 20 minuta na tihoj vatri ili dok ne bude gotovo. Ako se previše zgusne ili želite da bujon bude ređi, sipajte toplu vodu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: