Torta sa domaćim filom i orasima

14/03/2018
"Nije važno što su kore gotove, važno je da je fil domaći, samo će onda torta biti ovako sočna i ukusna "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano633
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 3 komada, gotove
  • orasi - 150 g, mleveni
  • čokolada - 1 komad, mlečna
  • za fil
  • sveže mleko - 1 l
  • brašno - 13 supenih kašika
  • šećer - 13 supenih kašika
  • žumanca - 2 komada
  • maslac - 20 g
  • vanilin šećer - 1 komad
  • za sirup
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • vanilin šećer - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleko sa šećerom i maslacem da provri, pomešajte žumanca sa brašnom i 100 ml mleka i lagano ih dodajte u vrelo mleko.

Mešajte dok se ne zgusne, dodajte vanilin šećer i skinite sa vatre. Uvijte folijom da se ne uhvati korica. Stavite vodu da provri i dodajte šećer.

Kuvajte 3-4 minuta i dodajte vanilin šećer, skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Radtopte čokoladu na pari.

Stavite jednu koru na odgovarajući tanjir i prelijte sa 6-7 kašika od sirupa, ostavite jedan minut da upije i stavite fil. Stavite drugu koru i ponvite isto.

Uradite tako i sa trećom korom, završite filom, odozgo prelijte rastopljenom čokoladom i obilno pospite orasima. Ostavite na 3-4 sata u frižideru da se stegne.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar