Paprikaš sa pirinčem i svinjetinom

Paprikaš sa pirinčem i svinjetinom
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
1 / 8
29/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
"Vadimo najveće posude, zato što želimo da pojedemo najviše paprikaša sa prinčem i svinjetinom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g (plećka)
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • pečene papike - 2 komada, crvene
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz - 1 šolja, oljušten
  • vino - 1 šolja
  • lovorov list - 3 komada
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na kockice, takođe luk, šargarepu i paprike.

Stavite ulje u šerpu, propržite meso, nakon toga dodajte luk i šargarepu. Zajedno ih dinstajte, nakon toga sipajte vino, lovorov list i alevu papriku, kad vino ispari, sipajte vodu.

Meso treba da bude skoro kuvano, onda dodajte oprani pirinač sa začinima, i ostavite da se krčka na tihoj vatri.

Malo kasnije sipajte paradajz i isečene paprike, kuvajte dok se pirinač ne zgusne.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: