Pileći bataci sa povrćem u glinenoj đuvečari

02/04/2018
"Ukusno i jednostavno - baš kao što volite "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano210
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom desmice15
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo pileće batake.

Kratko ih pržimo u tiganju sa uljem.
Vadimo iz tiganja, a na njihovo mesto stavljamo koren brokolija, iseckan praziluk i luk, papriku isečenu na kockice, šargarepu, paradajz i grašak.

Ostavljamo da se dinsta 10-15 minuta i dodajtemo paradajz pire i vegetu, zajedno sa 1 šoljom vode.

Sve to prebacujemol u glinenu đuvečaru, dodajemo i krompir, prethodno oljušten i isečen na krupnije kockice.

Odozgo stavljamo pileće batake, posipamo ih začinom za pile.

Poklapamo glinenu đuvečaru i stavljamo u rernu, pečemo oko 40-50 minuta na umernoj vatri.

Pre nego što izvadimo jelo, skidamo poklopac i ostavljamo da se zapeče i odozgo.

Jelo serviramo posuto iseckanim peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti