Čomlek sa telećom kolenicom

03/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3976
"Iako im naziv potiče od turske reči čomlek - posuda, čomleci su tradicionalna bugarska jela, spremljena dubokim dinstanjem u glinenoj posudi. Jedan od najukusnijih je čomlek sa telećom kolenicom."
Priprema25 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno265 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 - 1, 5 kg kolenice, isečene na kolutove
  • krompir - 1 kg
  • luk - 5 glavica, crni
  • beli luk - 1 veća glavica
  • maslac - 5 kašika, biljni
  • belo vino - 1 i po šolja, kvalitetno
  • paprike - 5 - 6 komada, suve
  • ruzmarin - 2 struka
  • biber - 25 - 30 zrna
  • lovorov list - 4 lista
  • piment - 2 zrna
  • šećer - 2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti, luk se iseče na krupno, čenovi belog luka se razdvoje i ostavljaju sa ljuskom.

Sastojci se stavljaju u odgovarajuću glinenu posudu s poklopcem. Posole se, dodaje se biljna masnoća i promeša se.

Stavlja se belo vino. Peče se u rerni 4 do 4 i po sata na 150 stepeni. Servira se sa svežim povrćem ili turšijom i suvim crvenim vinom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar