bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Slatka Testa»Milibrot»Milibrot, mešen u mini pekari

Milibrot, mešen u mini pekari

Milibrot, mešen u mini pekari
Fotografije: Potrebitel#182879
1 / 2
05/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema120 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno170 min.
Porcije1
"Uskrs je ukusniji sa milibrotom, mešenim u mini pekari"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada /1 žumance za premazivanje/
  • šećer - 130 g
  • sveže mleko - 130 g
  • mast - 130 g, smesa ulja, masti, kravljeg maslaca
  • esncija limuna - 1 kapsula
  • brašno - oko 550 g
  • kvasac - suv, kesica 11 g
  • ratluk - 1 kutija
  • sirup za koricu
  • šećer - 1 supena kašika
  • voda - 1 supena kašika /priprema se dok se peče milibrot
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom /odvojimo jedno žumance. Dodajemo sveže mleko i esenciju.

Sipamo smesu u mini pekaru, dodajemo brašno i odozgo kvasac. Uključujemo mini pekaru na program testo, dok se mesi sipamo po malo od masti da se potpuno integriše.

Sačekamo da se testo ugreje i da odstoji oko 15 minuta, i prebacujemo u duboku posudu.

Posudu pokrivamo folijoim i stavljamo urernu na 30-40 stepeni. Nadolzi.

Kad dovoljno nadođe, vadimo ga i namazanim rukama delimo na tri lopte. Svaku loptu razvlačimo, u svaku stavljamo oko 3 parčeta krupnije isečenog ratluka, i uvijamo u rolat.

Nakon toga uplićemo tri rolata u pletenicu, labavu. Stavljamo pletenicu u pravougaoni pleh, pokrivamo folijom i ponovo stavljamo u rernu da nadođe.

Kad nadođe i ispuni pleh, pojačavamo rernu na 180 stepeni, milibrot namažemo jajetom pomešanim sa malo vode ili mleka, posipamo šećerom i stavljamo da se peče.

Kad izvadimo iz rerne, gotov milibrot uvijamo u krpu 5 minuta i nakon toga mažemo koricu /četkom/ šećernim sirupom, pripremljenim od 1 supene kašike šećera i 1 supene kašike vode, i ponovo uvijamo u krpu dok se potpuno ne ohladi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: