Manti (Knedle na turski način)

05/04/2018
"Da li želite da zajedno probamo manti - obećavamo da će vam se mnogo dopasti "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano335
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • manti - 500 g
  • crveni luk - 2 glavice (mali)
  • belik luk - 2 čena
  • kisela pavlaka - 400 g
  • topla voda - 1 šolja
  • ulje - 1 supena kašika
  • biber - 1 prstohvat
  • origano - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Manti kuvamo u posoljenoj vodi 20-30 minuta - dok nedev ne omekša.

U tiganju propržimo crveni luk, isečen na polumesec. Dodajemo sitno iseckan beli luk i kiselu pavlaku.

Sipamo toplu vodu i mešamo dok se ne zgusne.

Začinimo origanom, biberom i solju po ukusu.

Kad se manti skuva, propremo ga hladnom vodom i serviramo zajedno sa gotovim sosom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar