Kolenica sa mladim krompirom, mirođijom i belim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
07/04/2018
"Tri sata smo stajali ispred rerne dok se ova kolenica nije ispekla do savršenstva. Najlepša tri sata u našim životima "
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano403
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kolenica - 1 cela
  • mladi krompir - 1, 5 kg, sitan
  • med - 1 kašika
  • belo vino - 200 ml
  • mirođija - 1 struk
  • mladi beli luk - 2 struka
  • so - 4 kašičice
  • biber
  • voda - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Kolenica se izbuši nožem. Krompir se oljušti od ljuspi. Sve se stavlja u đuvečaru.

Suvi začini se pomešaju i sipaju se preko kolenice.

Dodaje se vino, promešano s medom i vodom i preliva se odozgo.

Sve se dobro promeša i ostavlja da odstoji 2 sata u frižideru, da upije marinadu, meša se na 20-30 minuta i kolenica se okreće.

Peče se na 180 stepeni 3 i po sata.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar