Paštejš de nata (Portuguese Custard Tarts)

08/04/2018
"Lakše je da ga pripremite, nego da izgovorite brzo tri puta Veoma je ukusno "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije26
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano192
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 2 lista (400g)
  • limun - 3 - 4 komada, isečeni ljuštilicom za povrće, celi komadi kore od limuna
  • jaja - 7 komada, samo žumanca
  • šećer - 500 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • brašno - 60 g, belo
  • voda - 250 ml
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200 stepeni
Kalup za mafine ili metalni kalupi za pečenje, dva po 12 komada, jedan kalup.

U kaserolu sipajte šećer, koru od limuna i vodu. Stavite na umerenu vatru, mešajte dok se šećer ne rastopi i ostavite da vri oko 10 minuta. Vreme merite nakon što provri. Skinite sa vatre i ostavite sa strane. Kad se ohladi izvadite kore od limuna.

U šerpu sipajte mleko, dodajte brašno i mešajte žicom dok ne dobijete potpuno glatku smesu. Stavite na umernu vatru da se kuva dok se krem ne zgusne.

Skinite sa vatre i lagano počnite da dodajete sirup uz neprestano mešanje žicom. Ostavite da se malo ohladi i dodajte jedno po jedno žumance. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite sa strane.

Ugrejte rernu na 200 stepeni.

Radnu površinu pospite sa malo brašna ili na sam papir stavite lisnato testo. Odvijte i razvucite na pravougaonik. Svuda pospite cimet, radsporedite rukama, namažite.

Uvijte od uže strane u rolat, uz pomoć papira. Isecite nožem na komade debljine oko 2-2.5 cm, u zavisnosti od veličine kalupa.

Komade testa stavite uspravno i rukoma spljeskajte na dole. Svako parče stavite u kalup za pečenje i prstima oblikujte oko ivica i do vrha. Razvucite što je moguće tanje. Kulačom sipajte smesu od jaja, napunite kalupe.

Kalupe stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni, pecite oko 18-20 minuta ili dok ne dobiju lepe, zapečene pege odozgo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar