Zec na baštovanski način

10/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Krhko zečije mesce i najsvežije povrće - šta više treba da nazovemo jedno jelo savršenim "
Priprema40 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno160 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano171
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zeca operemo i sečemo na male porcije. Osušimo meso i posolimo ga. U odgovarajuću posudu sipamo brašno, dodajemo čubar i promešamo.

Uvaljamo dobro parčiće mesa i u tiganju sa malo zagrejanog ulja ga zapržimo dok ne postane zlatasto. Nakon toga ga ostavljamo sa strane.

Sečemo šargarepe, praziluk i glavicu luka na krugove. Njih takođe zapržimo, može odmah u istoj masnoći od mesa. Kada omekša povrće vadimo ga i takođa ga ostavljamo sa strane.

Pečurke očistimo, operemo i sečemo na krupne kocke. Takođe pržimo dok ne omekšaju.

Krompir sečemo na duge trakice. Peršun sečemo na sitno.

U dubokoj posudi počnemo da ređamo stavljajući krompir na dno. Solimo ga, posipamo s polovinom isečenog peršuna i promešamo.

Preko njih sipamo gotove pečurke, a nakon toga povrće. Posipamo preostalim peršunom. Skroz odozgo poređamo parčiće zečijeg mesa.

Prelivamo vodom i paradajz sosom. Uvijamo folijom i stavljamo da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni sat i po vremena.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar