Paprike punjene pasuljem i šargarepom
Пълнени пиперки с боб и моркови
bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Paprike punjene pasuljem i šargarepom

Paprike punjene pasuljem i šargarepom

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Pomoćnik kuvara
69525025
Paprike punjene pasuljem i šargarepom
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
1 / 3
11/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
5
"Po babinom receptu je uvek ukusnije"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj potopimo prethodno veče. Sledećeg dana ga dobro operemo i skuvamo ga. Nakon toga ga ponovo isperemo od vode u kojoj se kuvao.

U tiganjčiću odvojeno isečemo glavice luka na sitno i sa malo maslinovog ulja ih izdinstamo. Dodajemo šargarepe na krupne kocke i dolivamo pola šolje vode.

Ostavljamo da omekša šargarepa i da voda uvri. Nakon toga dodajemo jednu od paprika isečenu na sitno i alevu papriku. Stavljamo je na kraju da ne zagori. Začinjavamo solju i bosiljkom.

Na redu je da se napune paprike i poređaju u posudu za pečenje. Pečemo dok se paprike ne zapeku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: