bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Jagnjeći but pečen na rešetki

Jagnjeći but pečen na rešetki

Potrebitel#184319Potrebitel#184319
Inovator
145547420
Jagnjeći but pečen na rešetki
Fotografije: Potrebitel#184319
1 / 2
12/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
9
"Vama ostavljamo da rešite da li ćete ga spremiti sa masnoćom ili bez - u svakom slučaju će biti ukusno"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iseckamo i izrežemo but na jednake parčiće. Natrljamo sa više soli koja treba da se upije u debele parčiće, čubrom, biberom i alevom paprikom (u velikoj količini), nanom.

Poređamo parčiće u posudu za pečenje zajedno sa isečenim mladim lukom, dolivamo čašu vode, prekrivamo folijom i stavimo u prethodno zagrejanu rernu. Pečemo oko dva sata dok se meso ne izdinsta dobro.

Stavljamo na veću rešetku od roštilja ili rešetku od rerne i poređamo meso na nju. Stavljamo posudu odozdo, nad kojom će se cediti masnoća i zapečemo dok ne dobijemo hrskavu koricu.

Naravno, možete da preskočite rešetku. Ovaj način pripreme je za one koji žele da uštede koju kaloriju od ove vrste visoko masnog mesa. Ipak zadržava dobar ukus. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: