bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Rebarca»Jagnjeći kotleti Dižon

Jagnjeći kotleti Dižon

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Jagnjeći kotleti Dižon
15/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
"Ukusni predlozi iz klasične francuske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći kotleti - 12 komada, od filea
  • kora od pomorandže - 3 kašike, narendana
  • majčina dušica - 3 kašika, sveža
  • dižonski senf - 150 ml
  • smeđi šećer - 2 kašike, svetli
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite suvišne masnoće sa jagnjećih kotleta. U posudi pomešajtemajčinu dušicu i koru pomorandže. Dodajte smeđi šećer i senf, promešajte.

Zagrejte roštilj unapred. Iskoristite oko polovinu smese da namažete kotlete sa svih strana. Stavite ih na zagejan roštilj, pecite oko 2 minuta sa svake strane.

Okrenite ih i namažite preostalom smesom, Pecite dok ne budu potpuno gotovi. Začinite solju i biberom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: